top of page

Olaplex, Olaplex... svi pričaju o tom nevjerojatnom tretmanu za kosu, a neke vaše prijateljice su ga već i isprobale. I što je najbolje, stvarno uočavate razliku na njihovoj kosi. No, prije nego i sami zakažete termin za Olaplex tretman, voljeli biste znati što je to i kako djeluje?
Olaplex obnavlja neke jako važne kemijske veze u samoj vlasi. Vlas kose je satkana dugim isprepletenim nitima aminokiselina koje su međusobno povezane tim (disulfidnim) vezama. Kada se veze prekinu kosa slabi, suha je, lako se kida, vrhovi su ispucali. Olaplex ima zadatak da ponovo poveže oštećenjem razdvojene atome sumpora i obnovi lance aminokiselina. A Olaplex to zaista čini na toj nevidljivoj atomskoj razini što znači u samoj strukturi vlasi.
Bez obzira koristi li se kao samostalan tretman za obnovu kose ili se dodaje u boju ili posvjetljivač, Olaplex djeluje dubinski, obnavljajući vlas i štiteći je od oštećenja usljed kemijskih ili mehaničkih postupaka bojanja, ravnanja ili kovrčanja kose.
Mnoge će razveseliti to što osim Olaplex proizvoda za profesionalnu primjenu postoji i preparat kojim se njega kose nastavlja i kod kuće. 
Naša je preporuka tretman provesti prije bojenja na "umornoj" kosi oštećene strukture, na sijedoj kosi koja time dobiva na podatnosti ili na kosi koju naprosto želite obnoviti i zaštititi.
Nemojte se začuditi kada vam nakon tretmana operemo kosu šamponom i stavimo regenerator jer Olaplex nije proteinski "pakung" ni regenerator već gradivni sastojak same strukture. 
Olaplex se može provesti kao dio postupka bojanja kose jer se može dodati u boju. Pri tome ne mijenja boju kose, nego vlas postaje zdravija pa bolje prihvaća pigmente.
Kod "blajhanja" je uz Olaplex došlo do prave revolucije jer kosa se može posvijetliti kao nikada prije, a da pri tome znatno umanjimo rizik od razaranja i uništavanja strukture vlasi. Naravno, potrebno je prije svega posavjetovati se s frizerom jer Olaplex ipak nije čarobni eliksir. Ovisi u kakvom stanju je kosa. Možda će trebati i nekoliko tretmana prije nego se upustite u posvjetljivanje. Iako se učinak Olaplexa vidi i nakon samo jednog tretmana nemojte očekivati da ćete nakon toga moći bez brige "maltretirati" svoju kosu i da će zauvijek ostati lijepa i zdrava. Potrebno je nastaviti s pravilnom i redovitom njegom. 
Mi vam Olaplex toplo preporučujemo i slobodno nam se obratite za sve dodatne informacije i detalje.

bottom of page